Taptoe

20.00 – 22.00 uur - Toegang is gratis 

Voor de zesde keer zal op Koningsdag de Taptoe Huizen worden gehouden. De Stichting Combinatie van Korpsen heeft weer veel bijgedragen aan het afwisselende programma voor deze avond. Veel mensen kijken er ieder jaar naar uit en genieten telkens weer van de gezellige sfeer en het aansprekende programma. Voor jong en oud vanuit Huizen en de wijde regio altijd weer een feestje. Goed voor veel luister- en kijkplezier dus.

Lokatie

De locatie is weer het prachtige hoofdveld van de S.V. Huizen met de fraaie overdekte tribune aan de IJsselmeerstraat 3 te Huizen. In de kantine zijn een hapje en drankje verkrijgbaar. 

Jeugdshowband Irene Ede

Jeugdshowband Irene Ede, die in binnen- en buitenland optreedt, is een korps dat presteert op landelijk topniveau. Zo wonnen zij het Jeugdfestival van de Nationale Taptoe in Ahoy (Rotterdam) en het Nationale jeugd festival in Vlissingen. In hun show ‘Emoji’ worden de kleine afbeeldingen die jongeren gebruiken om hun emoties bij tekstberichten aan te geven omgezet in aansprekende muziek.

ESKA Bemmel

ESKA Bemmel heeft een unieke, herkenbare uitstraling en verzorgt deze avond zelfs twee shows. In de GalaShow ‘Van Jong en Oud’ neemt ESKA u mee op een muzikale reis in de tijd. Iedereen zal wel muziek herkennen in deze show. In de themashow ‘Hollands door de jaren heen’ hoort u oude- en nieuwe Nederlandstalige nummers die velen bekend in de oren zullen klinken. 

 

Drumfanfare Laurentius Voorschoten

Drumfanfare Laurentius Voorschoten treedt regelmatig in binnen- en buitenland op. Op het Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade behaalden zij met hun vorige show goud en zilver bij het onderdeel ‘mars’. Zij presenteren met trots hun splinternieuwe show ‘Just Say Hello’ met spetterende choreografie en bekende nummers die u zeker zullen aanspreken. 

Showharmonie Oefening Baart Kunst Rhenen

Showharmonie Oefening Baart Kunst Rhenen (OBK) onderscheidt zich door haar warme klanken, klassiek rode uniformen en verrassende muziekrepertoire. Vanaf seizoen 2018 presenteren zij de compleet nieuwe show ‘Playlist’. Deze muzikale afspeellijst voor jong en oud, met populaire hits van toen én nu, is door hun eigen leden met zorg voor u samengesteld.

 

* Na de 5 verschillende shows is er een massale finale waarbij door alle deelnemende korpsen naast een koraal, het Taptoesignaal, de 2 bekende verzen van het Wilhelmus ten gehore zullen worden gebracht.

Taptoe Huizen 2019 is mogelijk gemaakt door:

Oranje Stichting Huizen, SV Huizen, Teeuwissen Rioolreiniging, Garage Herman Lubbers,  De Groot Uitvaart, Experientia Docet, Gerbert Hansman Makelaardij,  HBA Hogenbirk Bouwadvies, Huizer Kaas-Gilde, Klein Groenvoorziening, Koetze Beveiligingstechniek, Schuiteman Accountants, Vreeswijk & Koebrugge Bouwmaatschappij en Zig Websoftware.